Kategorier
Ambassadør Blogg Konkurranse Langrenn Uncategorized

Hafjell skimarathon

Søndag 25.02, gikk jeg, Magnus Christensen, Hafjell skimarathon (klassisk helmarathon). Jeg var veldig spent i forkant av rennet, ettersom jeg ikke hadde gått noen turenn tidligere i sesongen og ikke helt visste hvordan formen var, i tillegg at jeg heller ikke hadde gått rennet tidligere. At det var meldt -10 grader og nysnø, bidro også til ytterligere et spenningsmoment.

Rennet gikk over all forventning, formen viste seg å være ganske bra, og det samme gjaldt også skiene. Hadde ski med MK-B slip, og så glidet jeg med Vauhti LF race Polar toppet med Vauhti LDR pulver, og hadde Vauhti K21 i festesonen, som viste seg å være en kombinasjon som fungerte bra. Været og føret som i utgangspunktet ikke virket veldig innbydende, viste seg å ikke være så ille som først fryktet. Etter et lite snøfall den siste natten ble det liggende en del nynsø igjen i sporene, som bidro til løse løyper i deler av traseen, men dette var helt overkommelig for alle.

Selve løpet består av to runder á 21km, som går i fint høyfjellsterreng fra Mosetertoppen skistadion. Man kan også velge kortere distanser, samt at det også er egne klasser for skøyting, så dette rennet har distanser som passer for de fleste. Det var en fin og variert trasé, som bestod av en del lange slake bakker, men også noen kortere bratte bakker, i tillegg fine stakepartier. Med andre ord, et fint renn for de som trenger en gjennomkjøring for Vasaloppet eller Birkebeinerrennet.

Selve arrangementet oppleves veldig bra. Greit å finne frem til areanen og gode parkeringsmuligheter rett ved start/mål. Personlig liker jeg veldig godt renn hvor man kan parkere bilen like ved start/mål, som gjør at man kan kaste fra seg overtrekkstøyet i bilen og løpe bort til start. Dette er ett renn jeg sikkert kommer til å gå igjen og ett renn jeg kan anbefale til alle. Ellers er det bare å ta en titt på bildene fra rennet for å oppleve litt av stemningen fra dagen!

Jeg, Magnus Christensen, overtar som klubb- og bedriftsansvarlig hos Milslukern sport fra 1.juli. Dersom noen av dere som leser dette innlegget, er en del av en klubb eller jobber hos en bedrift som gjerne skulle ønske dere en samarbeidsavtale med Milslukern, er det bare å sende en mail til magnus@milslukern.no, for en uforpliktende samtale.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.