Kategorier
Ambassadør Blogg Løp Team Milslukern Tester Uncategorized

Vinterløping

Etter våren kommer sommeren, etter sommeren kommer høsten, og deretter vinteren. Tiden av året hvor nettene blir lengre enn dagene, og gradestokken kryper ned mot null.

For meg som triatlet er konkurranse sesongen over, og forberedelsene mot 2018 har startet. Høsten og vinteren er lang, og personlig er jeg tilhenger av å beholde utesesongen i løpeskoene så fremt gradestokken tillater det. Jeg er ikke redd for å logge for få timer på mølla. Ja, det er både kaldere, surere, våtere og til tider mørkere enn luksusen vi har hatt på sommeren, men rett utstyr og bekledning kan øke trivselen betraktelig. Det er både behagelig og viktig å beholde varmen på bena og spesielt anklene når det blir kaldere i luften for å unngå skader. Jeg løper derfor alltid med ullsokker som går godt opp på leggen under tightsen. Det er flere gode alternativer til vintertights på markedet, og denne gangen har jeg vært så heldig å få teste tre av dem.  

 

2xu wind defense compression tights:

Først ut er 2xu sin wind defence compression tights. Denne tightsen ligner på 2xu sin originale utgave av kompresjons tights, men er sort i front og mørk grå på baksiden. Framsiden består av et pustende membran materiale som både er vind- og vann- tett. På innsiden har tightsen børstede paneler både på hele baksiden og fremsiden av kneet som skal gi ekstra varme og komfort. Logoen er laget av et reflekterende materiale som gjør at man er synlig når man løper ute på mørke dager. Linningen er 3,5 cm bred, og er derfor noe større enn på original tightsen. Den er også utstyrt med en liten glidelåslomme på baksiden under linningen som gjør at det er lett å ta med seg husnøkkelen på tur uten å være redd for å miste den. 

2xu har vært flinke med passform. Tightsen sitter godt i livet, og er behagelig på, uten at den sklir ned mens man løper. Her får man både kompresjon og varme i et, og den egner seg derfor godt til lengre løp der det er viktig å ha god sirkulasjon i bena slik at man unngår å bli stiv. Selv i surt og guffent vær er dette et ypperlig plagg som holder på varmen og stenger vinden ute samtidig som den på ingen måte gjør deg klam. Refleksen er også godt synlig i mørket. For meg med mine litt kraftige legger er den en smule trang helt nederst på anklene, og er derfor litt vanskelig å få av seg etter endt økt, men dette merkes ikke ved bruk. Den er også noe stivere i stoffet enn de andre test modellene, men så har heller ikke disse kompresjon. Alt i alt et meget godt valg til høst og vinterløping.  

 

Fusion S3 long tights:

Nestemann ut er Fusion sin S3 long tights. Dette er en unisex utgave, og kommer i fargen sort. Innsiden av tightsen består av et komfortabelt fleece materiale som beskytter mot kulde ned til –10 grader. Fremsiden har i tillegg S3 «supersoft» materiale som ekstra beskyttelse mot kulde og vind. Nederst på anklene er det refleks både på bak og fremside som gjør en synlig i mørket. Fusion er god på lommer, og er her er det utstyrt to nettinglommer på siden av låret som kan brukes til for eksempel næring på lengre turer. I tillegg er det en liten lomme på baksiden rett under linningen. Tightsen har god pusteevne og gir god komfort på både milde og kalde vinterdager.  

Du finner den her til en prislapp på 1199kr: https://www.milslukern.no/product.html/fusion-s3-long-tights-unisex?category_id=966  

Det første jeg la merke til var komforten til tightsen. Fleece stoffet på innsiden gjør at tightsen er meget behagelig å ha på seg. Jeg er personlig stor fan av treningstøy som følger mine bevegelser uten å gjøre motstand, og her har Fusion vært gode. Selv om stoffet er tykkere enn «vanlig» er stretchen og bevegeligheten upåklagelig. Som 2xu sin utgave sitter også denne godt i livet uten å skli under aktivitet. Pusteegenskapene til 2xu er noe bedre, men man blir ikke klam i denne tightsen heller. Netting lommene på siden er jeg veldig glad i. De er hendige til både mobiltelefon og andre ting uten at det påvirker komforten under løpingen. Tightsen holder godt på varmen og jeg har enda ikke blitt kald på bena selv under lengre løpeturer. Stoffet på fremsiden kan sammenliknes med en skibukse, og laget litt lyd under bevegelse, men dette er ikke noe som har plaget meg. Et herlig stykke stoff fra Fusion.  

 

Fusion hot long tights:

Fusion har i tillegg kommet med en litt rimeligere utgave ved navnet hot long tights. Også denne er en unisex tights i sort farge. Her finner vi også det behagelige fleece materialet på hele innsiden, lommer og refleks. Forskjellen fra S3 utgaven er den ekstra beskyttelsen i front for kulde og vind. Denne passer for deg som skal løpe ute i temperaturer ned til frysepunktet.  

Finnes her til en prislapp på 899kr: https://www.milslukern.no/product.html/fusion-hot-long-tights-2?category_id=966  

Likhetene mellom denne og S3 er mange. Samme fleece stoff på innsiden gjør denne tightsen behagelig, og den har meget god passform. Mann i huset fikk også teste tightsen, og den sitter utrolig nok som et skudd både på både han og meg. Også han ville påpeke den gode bevegeligheten og faktum at den ikke sklir dit man ikke ønsker under aktivitet. Vi begge er store fan av netting lommene på siden. Helt klart et meget godt alternativ til S3 på litt mildere dager der været tilsier at man ikke trenger vindstopperen i front.

 

Alt i alt er disse tre meget gode kandidater til vinterløping. Tenk litt over hva som er viktig for deg før du bestemmer deg. Er det er kompresjon, bevegelighet, komfort, etc. Kanskje vil en av disse passe godt som julegave til et sporty familiemedlem?

Tilslutt ønsker vi deg lykke til med vinterløpingen 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.