Kategorier
Ambassadør Konkurranse Løp Tester

Test av Saucony Fastwitch 8

Jeg har testet konkurranseskoen Saucony Fastwitch 8. Fastwitch er i utgangspunktet laget som en ren konkurransesko, men den kan også benyttes til intervalltrening. Modellen har blitt testet på varierende underlag, både under langkjøring og intervalltrening.

Beskrivelse av modellen
Fastwitch er en modernisert konkurransesko med 4 mm dropp fra hæl til forfot. Sålehøyden er henholdsvis 22 mm ved hæl og 18 mm ved forfot. Årets oppdatering er nytt mesh-materiale i overdelen og PWRTRACK yttersåle. Yttersålen gir et solid grep på asfalt og har god slitestyrke. Det sømløse mesh-materialet bidrar til at skoen puster godt og at modellen sitter hensiktsmessig på foten. Med sine ca. 185 gram i størrelse 42,5 er dette en lett sko med hensyn til vekt og grad av demping.

Fastwitch betegnes som en stabil sko med lavt dropp, og egner seg best for løpere med normal eller lett pronasjon. Modellen passer til konkurranse og intervalltrening for erfarne løpere, mens den regnes for å være en ren konkurransesko for mosjonisten. Skoen kan også benyttes på tredemølle og innendørstrening.

I bruk
Da jeg testet Fastwitch for første gang i butikken, kjente jeg øyeblikkelig at passformen var god. Modellen virker å være normal i størrelsen. Skoen sitter behagelig over forfoten og langs vristen og hælen. Jeg har ikke hatt antydninger til gnagsår eller andre ubehag underveis i testingen. Mesh-materialet består av små hull som sikrer god ventilasjon, samtidig som det bidrar til en tettsittende passform og gir fleksibilitet.

Yttersålens utforming gir god gripeevne på asfalt og grus, også under fuktige forhold. Vanligvis foretrekker jeg sko med større dropp enn 4 mm (fordi jeg løper som en avdanket skiløper, og setter hælen først i bakken ved fot-i-settet), men Fastwitch imponerer meg i dette tilfellet. Til tross for skoens lave dropp, føler jeg at skoen gir god respons når jeg løper, og som et resultat av dette, blir løpsfølelsen meget bra.

Med bakgrunn i testingen, mener jeg at denne modellen egner seg best til konkurranse for mosjonisten opptil 5-10 km. For erfarne løpere, passer skoen ypperlig både til konkurranse, opptil halvmaraton, og intervalltrening.

Konklusjon
Saucony Fastwitch 8 er en meget god konkurransesko hovedsakelig beregnet for asfalt, men den kan også benyttes på grus. Passformen er meget komfortabel, skoens materiale kombinerer god pusteevne og stabilitet, i tillegg til at yttersålen gir et godt veigrep. Fastwitch er derfor en sterk utfordrer til markedets beste konkurransesko.

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.


Linker til nettbutikk:

Saucony Fastwitch 8 – herre
Saucony Fastwitch 8 – dame

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.