Hverdagsekspedisjon i kajakk

En flott tur til Skauern (Skogerholmen) i Asker

 Fredag til lørdag hadde Erling (som er en svært rutinert havpadler), Karianne (som har padlet litt mindre) og jeg, planlagt en liten kajakkeksedisjon. Målet var Skauern i Asker (LUP). Dette er en flott holme med mange teltplasser, søppelkasser og en litt sliten do. Skauern ligger ganske eksponert øst av Brønnøya og Langåra. Værmeldingen lovet sol og lite nedbør, men mye vind. Kl 1600 var det meldt 20-24 knts vind fra syd på Skauern, noe mindre i Lysakerfjorden. Hvis vi skulle starte fra Oslo kajakklubb som planlagt, ville dette bety mye stamping i tung motsjø samt at sjøen fikk plass til å bygge seg opp.  Vi valgte derfor å starte fra Sarbuvollen (DOP)  på Høvik. Her var det også lov til å parkere i inntil 24-timer.

Vi fikk vinden rett i mot når vi krysset over til Ostøya. Vinden var håndterbar, og bølgene fikk ikke plass til å bygge seg store. Så fort vi kom i le av Ostøya, så var vinden nesten borte, fram til vi kom til sundet over til Brønnøya. Her fikk vi den rett i mot igjen, fram til vi kom i ly av Langåra. Vi gikk sørvestover gjennom Middagsbukta. I  Middagsbukta må det har vært langt over 50 båter som “lå tett som hagel”. Det var godt å komme seg ut av bukta og ut i det fri igjen. Vi rundet Langåra med vinden i mot, og gikk mot en skjermet strand på sydsiden av Skauern. Litt våte etter sjøsprøyten fikk vi raskt på oss tørt tøy før vi satte opp teltet. Etter et lite “planmøte” startet vi med en sen middag.

Vi synes at slike flotte turer må forsterkes med god og rikelig mat. Denne ganger var det store Entrecôte´r med ris og salat, og ditto drikke, nydelig. Den gode samtale fortsatte ut i de små timer før vi kom oss i posen. Gjennom natten ble vi underholdt av regn som trommet på taket, men som ga seg i god tid før frokost.
Vi hadde glemt kaffe, men takk til et annet hyggelig teltlag, så ble det litt kaffe til frokost. Vi liker ikke å stresse på disse turene, så frokosten ble også lang, tung og hyggelig. Stekt ris med egg og bearnaise sitter godt for en padleøkt..
På lørdag var det lite vind, også nå fra syd. Vi gikk øst av Ostøya og gjennom sundet til øst Ostøya og syd av Kjeholmen før vi endte opp med en is på Storøya badeplass på Fornebulandet. Etter en hyggelig pause fortsatte vi tilbake til bilen og hjem til oppskvær. En flott tur var over, og vi er klar til å møte en ny uke med nye utfordringer.
Så enkelt at “alle” kan gjøre det, så lenge vi har respekt for været og vet å håndtere de rådene forhold !

Tags: , , , ,

Stein-Fr

Stein-Fr Kynø er en aktiv havpadler og fikk sin første havkajakk i 1987. Stein og har padlet det meste av Norge, samt på tvers av Alaska med sine mindreårige barn. Stein gikk Norges padleforbund (NPF) sitt første instruktørkurs i 2002 og er en aktiv kursinstruktør i NPF sin våttkortstige. De senere år har han utdannet bortimot 150 elever i året i egen og andres regi. Stein er en høyt etterspurt kursholder. I 2018 padlet han sammen med Erling Vågnes fra Oslo, rundt Sverige, langsmed Finland og gjennom Russland og til Kinarodden.

Leave a comment

ADRESSE

  • Ullevål Stadion
  • Sognsveien 75A
  • 0855 Oslo

ÅPNINGSTIDER

  • Man,tir,ons,fre 10.00-18.00
  • Torsdag 10.00-19.00
  • Lørdag 10.00-16.00

KONTAKT

MILSLUKERN SPORT

  • Vi spesialiserer oss på:
  • Kajakk, Sykkel, Ski og Løp
© Milslukern Sport AS - www.milslukern.no | Telefon: 23 26 44 30 | Sognsveien 75A, 0855, Oslo
Powered by inSight Creations