Kategorier
Ambassadør Blogg Konkurranse Sykkel Team Milslukern

NM maraton terreng – blodslit i fjellheimen!

NM maraton terreng er historie. Kort oppsummert var det 59 beinharde km i en flott trassè på nydelige Skeikampen. Her snakker vi knusktørre stier så langt øyet kan se, og minimalt med gruspartier – ingen hvile underveis, men det er sånn det skal være i et Norgesmesterskap. På lørdag gliste i tillegg solen om kapp med de frydefulle syklistene, og rammen rundt rittet kunne således ikke ha vært bedre.  

Det var jentene fra Teamet som skulle til pers. Etter en sykdomspreget oppladning for to av oss, og en tredje som giftet seg forrige helg, var vi litt ekstra spente på kropp og form. Bukkerittet hadde lagt om NM-løpa til å nesten ikke inneholde annet enn sti. Et skikkelig terrengritt med andre ord, og et Norgesmesterskap verdig! Utfordringen ble da å klare å få i seg næring og væske underveis, og ha nok krefter igjen på slutten. Vi fikk i oss ca 7-8 geler hver underveis, og litervis med sportsdrikk; alt fra Powerbar som har et stort utvalg av produkter som fungerer. Langing er et must underveis, og vi er privilegerte og takknemlige som har samboere/ektefeller som stiller opp for oss.

Bukkerittet – et skikkelig fjellritt! Foto: Knut Glad

Det var raske damer på start, og etter at startskuddet gikk tok det ikke mange meterne før feltet satte opp farten. Derifra og inn var det bare en ting som gjaldt: beinhard jobbing! Best ut kom Sunniva, som la seg på hjulet til Jeanette (Persson). Dessverre punkterte hun rett før første langesone, og både Kristin og undertegnede passerte henne. Mellom oss og Jeanette lå Hildegunn (Hovdenak), og de to fremste holdt begge inn til mål og kapret de to øverste pallplassene. Sunniva var sterkest av oss på slutten og fikk den siste pallplassen, mens jeg og Kristin tok henholdsvis 4. og 5. plass. Ingen dårlig laginnsats dette, selv om det ble litt stang ut (spesielt for Sunniva).

Sunniva på bakhjulet til Jeanette før en uheldig punktering. Foto: Knut Glad

Foto: Knut Glad

Det fine med å være på et team er at vi kan reise sammen, og hele helgen bodde vi samlet på den fine «storhytta» på Skeiappartement. Fjellet viste seg frem på nydelig vis, og både på fredag og søndag var det turer med lavere puls og muligheten til å virkelig nyte den fine naturen og de morsomme stiene. Skeikampen er et område vi virkelig kan anbefale!

Nå venter noen uker uten konkurranse, noen som gir oss muligheten til å få inn en god treningsperiode. Vi skal komme sterke tilbake til høstsesongen!

Takk til våre sponsorer; Milslukern Sport, Powerbar, Scott, og Centra racing

Hilsen Silje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.