Kategorier
Blogg Sykkel Tester Uncategorized

(G)Ull til sommer som vinter.

Ull er gull, men ikke bare om vinteren. Ull blir mer og mer populært her hjemme, men det mange ikke tenker på er at det er vel så bra om sommeren som vinteren. Jeg finner selv også nye bruksområder for ull hele tiden.

Ull holder deg varm! Dette er noe de fleste vet, men at det fungerer vel så godt om sommeren er det ikke like mange som tenker over. Selv bruker jeg stort sett ull når jeg sykler, men frem til nå har det gjerne vært som undertøy. Ikke som sykkeltrøye i seg selv.

Jeg sykler stort sett på sti og når man sykler med flere så er det mye: sykle, vente, stoppe, sykle alt du har, vente, snu, prøve på nytt. Sånn går ofte turen. Det samme gjelder litt når man sykler Enduro ritt: Svett oppover, vente på toppen, kjøre alt hva du har nedover. Så gjenta dette 4-6 ganger i løpet av 4 timer. Til slik sykling egner ull seg vannvittig bra. Det varmer når det blir vått, stinker mindre enn andre materialer, er det kaldt varmer det, er det varmt kjøler det.

Den siste tiden har jeg begynt å bruke Ulvang sin training-trøye som sykkeltrøye, uten «vanlig» sykkeltrøye utenpå. Denne med en vindvest på utsiden, fungerer overraskende bra som sykkeltrøye. Vindvesten sørger for at jeg har lommer bak og at ikke vinden kjøler meg ned. Ulltrøya fikser resten. Dette er en veldig behagelig måte å kle seg når man skal ut på stitur å kose seg.

Har du ikke Ulvang Training trøya så er det et plagg du bør ha. Enten til sykkel, løp eller ski. Som eneste plagg eller som undertøy. Du kan lese mer om den her: Milslukern

Et annet plagg i ull som egner seg veldig godt til sykling, er ullsokker. Slik været er her hjemme så er det ganske så ofte ullsokker egner seg best nedi luftige sykkelsko. Selv er jeg mest glad i Ulvang Ultra og  Spesial til sykling. Til stisykling/enduro på skikkelig møkka dager liker jeg å bruke Alpine. Denne er tykkere og høyere, noe som gjør at sokken dekker hele leggen opp til der knebeskytteren starter. Da har man på seg «bukse» ved å bruke shorts, disse sokkene og kneskydd. Ultra og Spesial-sokken får du i helt svart slik at det ser ut som en sykkelsokk. Greit å se ut som du har litt stil og ikke bare tatt på deg den første sokken du fant 😉

Et par ullsokker bør man alltid ha i bakhånd.  Ultra sokken kan du finne her: Milslukern.no 

Bruker du ikke ull nå, så bør du absolutt teste det ut, også om sommeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.