Kategorier
Blogg Langrenn Løp Tester Uncategorized

Ida’s varme favoritter

Da jeg var 14 år var det ingenting som var så poppis som hoftebukser. Bukselinningen fikk såvidt lov til å krype over hårfestet på ja-du-vet, og det eneste som gjorde looken komplett var selvfølgelig en magetopp. Britney Spears ledet an en hær av tenåringer med blottlagte navler, og vi brydde oss hvertfall ikke om at hun bodde i L.A. og vi i iskalde Norge.

30 cm torso var blottlagt sommer som vinter, og jeg tipper jeg så ganske dust ut den dagen Besta spurte tørt:

«Du, si mæ… Frys du ikkje på sideflesket?»

«Fryser på HVAFORNO???»

Jeg var dypt fornærmet. Ikke bare ble det påstått at jeg hadde sideflesk, i tillegg måtte jeg svare på noe helt umulig. Svarte jeg ja, innrømte jeg at jeg var et flokkdyr som som kun kledde meg for at andre skulle synes jeg var kul. Svarte jeg nei… Vel, hvem i all verden hadde trodd på det da? SELVFØLGELIG frøs jeg! Til og med dunjakkene våre var korte, slik at det konstant blåste iskald luft oppover ryggen. Kanskje er det derfor jeg idag heller kler meg litt for varmt, enn litt for kaldt? Det skal ikke mer til enn litt frost på bilruta før jeg drar på meg ullstilongs under olabuksa, for jeg orker rett og slett ikke å fryse! Selv om våren har begynt å vise seg frem, er det mange kalde dager igjen, spesielt for de som trener utendørs. Altså ingen grunn til å pakke bort de varme klærne enda.

Som alltid med klær har jeg høye krav til passform og komfort. De tekniske detaljene som trådtetthet, om ulla puster og peser eller er laga av bambi-ull fra nordpolen eller trollpels, det må du nesten spørre noen andre om. Her har jeg hvertfall samlet noen av mine varme favorittplagg.

 1. Ulvang Training tights og Training turtle midlayer
  Ull+stretch=sant! <3

  Mitt favorittsett! Jeg kjøpte dette settet høsten 2015 og siden har det blitt flittig brukt til… ja, alt! Da jeg så klærne på stativet i butikken, skjønte jeg ikke helt hva det skulle brukes til. Var det ullundertøy? Var det ment som et mellomlag? Var det en ordentlig bukse? Ja, ja, og ja! Buksen er noe så helt genialt som en løpetights i ull! Akkurat like god stretch som i en vanlig lycra-løpetights, men like varm som en ullbukse. Fantastisk til uteaktiviteter høst, vinter og vår! Svigermor bruker den faktisk som skibukse også, med tynn ullbukse under. Jeg har brukt settet til både løping og som koseklær, perfekt passform. Settet er laget til både kvinner og menn, og jeg har vært så forelsket i disse klærne at jeg har prakket de på både mamma, pappa, svigermor, venninner og tanter. Vi varierer i str S, M, L, og med svært forskjellige kroppsfasonger. Alle elsker disse!

  Rosa detaljer på det sorte settet.

  Jeg bruker str L i både bukse og trøye. I år kom settet også i 2 nye farger, rosa for jentene og blått for gutta. Finnes også i nettbutikken. Kjøpes hos Milsluker’n her:
  Ulvang Training tights lady
  Ulvang Training turtle midlayer lady

 2. Brynje t-skjorte
  Fersk favoritt! Har du ikke en Brynje-trøye er det på tide å skaffe seg en. Min deilige, rosa t-skjorte i merinoull brukes som innerste lag, og er så myk og tynn at jeg ikke kjenner at jeg har den på. Selv om jeg ikke har peiling på tekniske kvaliteter, så kjenner jeg jo at den holder meg tørr og varm, i stedet for svett og klam. Ole-Christian har brukt nettingtrøyene til Brynje i årevis, og selv om jeg syns det ser ganske håpløst ut med helsetrøye, må jeg jo nå innrømme at de bittesmå ullmaskene gjør jobben godt. Dog er jeg glad for at de har tonet ned netting-looken på jentetrøya, på t-skjorten min er fronten «tett», og resten av trøyen i finmasket netting.

  Dette er ikke meg, bildet er lånt fra produsenten.

  I nettbutikken ligger det langermet versjon, i butikken får du også kjøpt t-skjorten:
  Brynje Wool Thermo Light shirt wmns Kr 467 (nettbutikkpris!)

 3. Kari Traa Rose pant og Rose LS

  Ullundertøyet til Kari Traa er jo allerede blitt en klassiker, og med god grunn. Kari har knekt koden når det gjelder passform til jentekroppen, og i tillegg kommer klærne i friske, fine farger med en touch av nostalgi i form av norske strikkemønstre. Her er det plass til masse wobbly bits! Har du ikke prøvd ulltøyet til Kari Traa og er skeptisk til den smale strikken øverst på buksen, kan jeg berolige deg med at den går høyt nok til at den ikke skviser magen, bare sitter godt.
  Jeg bruker L i trøye og bukse.
  Kari Traa Rose LS
  Kari Traa Rose pant
 4. Swix RaceX Bodywear/Craft Active Extreme
  Fast innslag på både joggetur og skitur! Om vinteren tar jeg Brynje Wool T-shirt underst, en av disse over og deretter skijakke. Trøyene er som superundertøy, bare med en front av windstopper-materiale. Så deilig å ha under skijakka! Jeg har altså både Swix og Craft sin, og etter min mening er de veldig like. Hvis du spør produsentene sier de kanskje noe annet, men for meg er det lite som skiller de to. Den største forskjellen for meg er definitivt størrelsen. Jeg har str XL i både Craft og Swix, men hvis du er en cm bredere enn meg kan du rett og slett ikke bruke Craft sin. Den sitter som støpt på kroppen min. XL i Swix er egentlig for stor, så der burde jeg hatt L. Begge er behagelige, men jeg har en tendens til å velge Craft sin når jeg kler på meg, kanskje fordi den føles mer «fit» under jakka. Craft sin kommer også i t-skjorte.
  Swix RaceX Bodywear halfzip Wind kr 549,-
  Craft Active Extreme Windstopper  kr 699,-
 5. Craft Hybrid weather glove

  Å finne gode hansker og votter til skiturene syns jeg er skikkelig vanskelig. Enten er de for kalde, for varme, for vanskelige å få av og på eller de blir klamme og fryser til is. Her er altså fallgruvene mange. Det nærmeste perfekt jeg noensinne har kommet er Craft sine hybridhansker. Mange merker har hansker med trekk over, men Craft sine er desidert best av de jeg har prøvd. Trekket som gjør om hansken til vott er vindtett og holder deg god og varm. Hansken under er myk og laget av materialer som gjør at jeg hvertfall aldri bli klam. De er dessuten nette, slik at du får god kontakt med skistaven. Ikke at det betyr noe skiteknikken min, men du skjønner poenget mitt. Prøv!
  Når jeg kjøpte de for halvannet år siden var de helt sorte, men jeg tror de jeg linker til er de samme, bare i en ny farge: Craft Hybrid weather glove kr 467,- (nettbutikkpris!)

  Noen av disse produktene har jeg fått av Milsluker’n og noen av de har jeg kjøpt selv. Felles for de alle er at de har bevist over lang tid og mye bruk, at de virkelig fortjener en ekstra stjerne i margen, hvertfall i min bok.

  /Ida

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.