Kategorier
Blogg Langrenn Tester

Test av Birken-sekk fra Swix

Jeg har testet Birken-sekken til Swix, Race X Pack. Sekken har tidligere oppnådd toppkarakter i Magasinet Birken og forventningene var derfor høye før testperioden. I tillegg har jeg testet drikkesystem fra Salomon som fint kan brukes i kombinasjon med sekken.

For å kunne være en hensiktsmessig Birken-sekk, må sekken være stor nok til å kunne romme drikkesystem, mat, lett overtrekkstøy og skismøring. Videre er andre kriterier som bærekomfort og funksjonalitet helt avgjørende for om sekken er god eller ikke.


Spesifikasjoner
Swix Race X Pack karakteriseres som en meget lett og teknisk Birkebeiner-sekk, spesielt utviklet for utholdenhetsidrett, i dette tilfellet langrenn. Sekken rommer et volum på 10 liter og veier 660 gram. Et polstret ryggparti skal gi økt bærekomfort og ventilering. Videre har sekken en egen polstret lomme beregnet for drikkeblære med uttak for drikkeslange. Skulderstroppene er justerbare og myke, og er konstruert for å kunne gi god fuktighetstransport. Ytterstoffet på sekken består av reflekspaneler ved hjelp av Energlos reflekssystem. Hoftebeltet er laget av neopren for at man skal unngå ubehagelige trykkpunkter. I nedre del av sekken finnes en lomme som inneholder et regnbeskyttelsestrekk.


Testresultater
Bærekomforten til sekken er svært god og passer i hvert fall min rygg helt ypperlig. Hoftebeltet er bredt og enkelt å stramme/feste. Det gnager heller ikke. Langs hoftebeltet finnes to lommer, én på hver side, med plass til for eksempel energibarer, geler og skismøring. Skulderstroppene er enkle å justere for best mulig tilpasning. Det er også to små lommer for oppbevaring langs skulderstroppene. Skulderstroppene festes med en bryststropp og bidrar til at sekken sitter stabilt ved bevegelse, både ved skigåing og løping. Bryststroppen kan også reguleres i høyden. En annen snedig detalj er at man kan feste løse stropper nede ved hoftebeltet slik at disse ikke henger og slenger. Videre har sekken en aerodynamisk utforming som er hensiktsmessig dersom man ønsker å gå fortest mulig under Birken. Det eneste jeg savner på denne sekken, og som jeg for eksempel vet at tilsvarende sekker fra Osprey har, er en magnet for feste av drikkemunnstykket på drikkeslangen.


Drikkesystem
Ved kjøp av Swix Race X Pack følger det ikke med et drikkesystem og dette må i så fall kjøpes separat. Jeg har testet en drikkepose fra Salomon, kalt Salomon Soft Reservoir 1.5 L. Dette er et drikkesystem på 1,5 liter som er tilpasset sekker fra Salomon. Drikkeposen fungerer også fint til sekken fra Swix. Til Birken og andre vinteraktiviteter kan det også være hensiktsmessig å investere i Salomon Insulated Hydration Kit som sikrer at drikken ikke fryser til is i drikkeblæren eller i slangen. Ventilen på slangen beskyttes også. Likevel kommer man enkelt til selve munnstykket da polstringen enkelt kan åpnes og lukkes med en magnetfunksjon i enden.

                      
 

Konklusjon
Swix Race X Pack er en sekk spesialutviklet for langrenn, og den passer derfor perfekt til Birkebeinerrennet. Dette er en utmerket sekk for eliteutøveren og mosjonisten som vil forsere fjellene mellom Rena og Lillehammer raskest mulig. Bærekomforten er strålende og funksjonaliteten er meget bra.

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.

Sekken kan kjøpes her (på lager i hvit farge): Swix Race X Pack
Drikkepose kan kjøpes her: Salomon Soft Reservoir 1.5 L
Salomon Insulated Hydration Kit kjøpes i butikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.