Kategorier
Langrenn Uncategorized

Swix Skin Care. Vedlikehold for skinski.

Nei, Swix har ikke kastet seg inn i markedet for hudpleie-produkter. De har derimot kommet med produkter rettet mot vedlikehold av skinski, for hvordan skal du egentlig behandle de best mulig?

skin-cleanerSom mange har skjønt er skinski en veldig bra ski for trening, særlig i Oslo-området hvor det ofte er vanskelig å smøre. Det er bare å spenne på seg skiene og gå. Det som er ulempen med feller, er at de glir dårligere og samler opp en del dritt. Klister, gel, saft og annen forurensing i løypa suger fellene til seg. Når du har brukt skiene noen ganger (særlig på føre hvor andre bruker klister) kjenner du at fellene er litt seige.

Dette har en del (meg inkludert) fått vekk ved å bruke ski-rens. Ulempen med dette er at ski-rens kan løse opp lim, og da fellen er festet med lim kan dette bidra til at fellen løsner. Dette er grunnen til at Swix har kommet med Skin Cleaner. Dette er en mer skånsom måte å rense fellen på. I pakken følger det med en pumpeflaske med Skin Cleaner og en liten rull Fiberlene. Du tar cleaneren på papiret og renser fellen etter skituren. Skin Cleaner koster 199,- og du kan kjøpe det her: Milslukern.no

 

Det andre nye produktet fra Swix for skinski er Skin Care. Dette er for å øke gliden til skiene og ikke minst hindre skin-careising av fellen. Man pumper enkelt og greit Skin Care på fellen og gnir lett over med Fiberlene papiret som følger med. Dette kan du gjøre før hver tur, men viktigst er det når det er rundt null. Særlig hvis man starter nede i lavlandet og går oppover. Blir fellen våt for så å komme over på tørrsnø kan det føre til ising.

Skin Clean koster 199,- og kan kjøpes her: Milslukern.no

Du kan også kjøpe de som et kit for 338,-: Milslukern.no

Ett svar til “Swix Skin Care. Vedlikehold for skinski.”

Hei !
Jeg benyttet de omskrevne Swik produkter på mine Fischer twin skin felleski, med et resultat at fellene løsnet og falt av. Det må ha vært Swix sine produkter som løste opp limet som fellene var festet med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.