Kategorier
Blogg Konkurranse Langrenn

Birkebeinerrennet 2016; En liten oppsummering

Milsluker’n-slip på topp igjen med Dahl, Skin(stad) vinner Fredagsbirken på skinski og en 86 åring som staker Birken er noen av overskriftene fra årets Birkebeinerrenn.
Birken helgen startet med et brak på fredag med et veldig vellykket PR stunt. Petter Soleng Skin(stad) vinner Fredagsbirken på den gode tiden 2.43.55. Nå er Petter en god skiløper og han hadde jo gått fortere på vanlig smurte ski. Likevel viser det et potensiale og enda flere vil nok få opp øynene for at skin-ski i hvertfall kan være gode som treningsski. Petter gikk ifølge Langrenn.com på Salomon RC Skin med sort fell. En ski som vi tidligere har skrevet om her på bloggen: Salomon Skin  Ønsker du deg Salomon Skin ski så kan du kjøpe det hos oss i butikk eller på nett: Skin RC butikk

Milsluker’n-slip og plukk på topp!

Nok en gang er det en løper på topp med Milsluker’n-slip. Renn etter renn på alle fører ser vi at løperne velger og vinner med Misluker’n-slip. I helgen var det nok en gang John Kristian Dahl fra Team United Bakeries som vant. Ekstra moro er det at det er skiansvarlig hos oss, Aslak Berglund, som også har ansvaret for plukk, slip og testing hos United Bakeries. Aslak melder om en ganske digg følelse når John Kristian gled fra de andre fra front ned fra Sjujsøen og ikke minst når han tok seieren. I år som i fjor ble det Vasaloppseier og Birkenseier på Milsluker’n-slip.

John Kristian Dahl gikk på MK hvit, det samme gjorde Petter Eliassen på 3. plass.

Ønsker du også ha topp plukk og slip til neste års skirenn? Ta kontakt med oss.

Skjermbilde
En fornøyd United Bakeries og Milslukern skiansvarlig Aslak Berglund etter at seieren er sikret.

Staking mer og mer vanlig.

Gunnar Tronsmoen er den mannen med flest klasseseiere i Birkebeinerrennet. I år staket han faktisk hele Birken som 86 åring! (NRK staking) Når en 86 åring staker hele Birken da skjønner man at det er håp for de fleste. De som hadde trent på staking og staket Birken i år, sparte seg for mye smøre-trøbbel. Det er heller ingen tvil om at det skjer mye på stakefronten om dagen. Fischer har kommet med nye stakeski, Alpina med stakestøvler og folk prøver med forskjellige stavlengder. I fjor ble det snakket mye om at Gjerdalen vant Marcialonga med skøytestavene sine. I går gikk Eliassen på 172,5 cm staver (10cm kortere enn han selv).

Begynner man å tenke på stakingen nå så får man gjort mye i løpet av sommeren. Man bør nok planlegge og legge ned en del økter på rulleski da skisesongen blir vel kort for skikkelig trøkk.

Birkebeinerrennet 2016 ble slik som Birken ofte har vært. Store forskjeller fra de første puljene til de lengre bak og med vanskelige smøreforhold. For alle som ikke klarte årets mål så er det en ting som er sikkert, Birkebeinerrennet kommer neste år også. 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.