Kategorier
Sykkel Tester Uncategorized

Langtidstest: Assos T.rally Shorts. Buksa for de tøffe.

Over noen måneder nå har jeg testet rallybuksa til Assos. Dette er en bib-shorts som er laget for terrengsyklister og røff bruk. Nå som det er jul kan det være en kul gave til den ivrige syklisten. Men har den noen hensikt og hvordan fungerer den?

Sykkel er mye tradisjon og trender når det kommer til plagg, derfor skjønte jeg ikke poenget med denne buksen i starten. En «vanlig» bib-shorts for sti og terreng, det er jo da vi bruker baggyshorts. Etter noen måneder derimot så skjønner jeg hvorfor, og har blitt veldig glad i denne buksa.

Assos har i mange år hatt det som går for å være de beste buksene på markedet. Det er mange som har blitt hektet på Assos-bukser etter at de først tok seg råd til den første. For Assos er kjent for super passform, utrolig gode puter og en skikkelig stiv pris. Likevel synes de fleste som først har kjøpt en Assos-bukse at den er verdt hver krone.

Før sesongen kom de med et helt nytt plagg, en bib shorts for sti/terrengsykling, Rallyshorts. Jeg ble overasket når de kom med en Assos-shorts med beskyttelse på hoftekulene. Det er smart, men alle andre bukser som har beskyttelse kommer fra stimerkene. Da er det ikke i nærheten god nok padding i de og gjerne ganske så dårlig passform.

Utover at buksa har beskyttelse på hoftene, er en av fordelene at den ikke går så langt opp i rygg og på magen. Langt nok, men i forhold til andre bib-bukser er ikke selene en forlengelse av buksen. De er mer «montert på». Det er faktisk veldig så bra, særlig på varme dager. Buksa er også av et helt annet materiale som tåler mer juling, gjørme og dritt. Enkelt og greit funker det bedre til det den er laget til.

Skjermbilde 2015-07-28 kl. 18.43.40

Hvordan funker buksa?

Jeg har testet den ganske så hardt på alle mulige måter. Både i bruk og vask. Jeg liker at en terrengbukse skal tåle mye og vaskes skikkelig. Har vel til tider nesten prøvd å ødelegge den, men så langt holder den stand.

Å sykle med den er som hos alle Assos-bukser fantastisk. Den sitter så stramt som den skal, padden er god og ikke minst «posen» der du legger snabelen er digg. Det er ikke en pose i ordets rette forstand, men en utheving foran i et annet materiale, slik at snabelen ligger som det skal. Digg på sykkelen, men når man skal inn i en butikk så føltes det sånn passe teit. 🙂 Materialet ellers i buksen er ikke like mykt som på en vanlig Assos-bukse, men det tåler desto mye mer. Her kan man velte uten å slå hull i buksen og skulle du velte hardt har du beskyttelsen å lande på. Disse kan også tas ut hvis du feks skal ut å sykle på landeveien.

Jeg har brukt den alene og med baggy utenpå. For stisykling så er det fantastisk å ha en bukse med litt beskyttelse som faktisk sitter godt og med skikkelig padding. Den vil også være perfekt for de som sykler ritt som Ultrabirken, etapperitt, Terrengsykkelrittet og ritt hvor det er røffere bruk. Da er denne shortsen enkelt og greit helt topp. Er det dårlig vær så er forskjellen til en vanlig sykkelbukse enda større da stoffet er litt vann-avvisende.

Etter at jeg fikk denne buksa så har jeg vel brukt den på sikkert 90% av turene mine. Og da ikke først og fremst på grunn av padden til Assos, men det er digg å ha den lille ekstra beskyttelsen og så er «snabelposen» ganske så digg for oss gutter. 🙂  Største ulempen med buksa er prisen. 2999,- er en stiv pris for sykkelshorts uansett hvordan man vrir og vender på det. Likevel så er det som med andre Assos-plagg, når man først har lukket øynene og dratt kortet så angrer man aldri. Er et må ha produkt for de som sykler de tøffe terrengrittene.

Pris: 2999,-

Nettbutikk: Milslukern.no/rally

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.