Kategorier
Konkurranse Løp

Løpsrapport fra Birkebeinerløpet 2015

Lørdag smalt startskuddet for Birkebeinerløpet 2015. Endelig hadde jeg anledning til å delta i et Birkebeinerarrangement igjen etter flere år uten deltakelse.

Før start hadde jeg bestemt meg for å åpne fornuftig, ikke sprengåpne. Jeg har hatt en tendens til å åpne noe for hardt ved tidligere deltakelser i Birkebeinerløpet, men i årets utgave ønsket jeg å fokusere kun på meg selv og ikke hva alle andre gjorde. Tanken var at jeg heller skulle ta igjen løpere underveis.

Ut fra start gikk det fint. Jeg hadde en litt dårlig startposisjon i menn elite, og dette bidro til at det ble litt «køløping» i starten. Siden jeg hadde bestemt meg for å ha en fornuftig åpning, passet dette egentlig ganske fint for min del. Jeg valgte å beholde min plassering ut fra start i de første motbakkene. Av erfaring har jeg merket at det koster ekstra mye krefter å avansere forbi andre løpere i motbakker, og derfor valgte jeg heller å avvente.

Jeg passerte Finnsveen på 15:17. Formen var fin og jeg hadde god kontroll på pulsen. På de flatere partiene hadde jeg avansert noen plasseringer og var ved godt mot. Jeg hadde positive tanker. Den samme trenden fortsatte frem til passering Mesnasaga etter omtrent 10 km. Klokken viste da 41:20. Jeg hadde plukket løpere jevnt og trutt. Foreløpig hadde taktikken min fungert godt.

Fra Mesnasaga var planen å øke farten. Herfra klarte jeg å stabilisere kilometertidene noenlunde, og de lå jevnt mellom 3:40 og 3:50. Jeg fant en god flyt frem til passering Kroken etter 15 km på tiden 59:24. Videre var det bare å fokusere på å komme raskest mulig til mål. De siste kilometerne gjaldt det å bite tennene sammen og tømme kroppen for gjenstående krefter. Jeg følte jeg fikk til en habil avslutning. Kreftene holdt helt til mål. Sluttiden ble 1:19:40 hvilket jeg er ok fornøyd med.

Oppsummert er jeg godt fornøyd med disponeringen av løpet, jeg forholdt meg til min egen plan. I tillegg er jeg svært tilfreds med skovalget. Jeg valgte å løpe med terrengsko, et valg jeg ikke har angret på. Jeg har vært så heldig å få teste et terrengpar fra Adidas kalt Adizero XT Boost. Disse fungerte utmerket i alle partier av løpet, både i våte partier, på tørre stier og på grus. Modellen lanseres til høsten og anbefales på det sterkeste.

Til slutt vil jeg takke arrangørene for et strålende arrangement. Et profesjonelt apparat fra ende til ende, et helt supert løp.

Vi sees igjen neste år!

Birkebeinerhilsen fra Andreas Ree.

2

3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.