Kategorier
Konkurranse Sykkel Team Milslukern Uncategorized

Rittrapport fra Montebellorittet

Lørdag var det duket for andre runde i Norgescup maraton, Montebellorittet. Dette er en av mine vår-favoritter, passe stort, bra nivå og alltid god stemning både ved start og mål og underveis i løypa. Det var deltakerrekord i rittet på lørdag, 1200 startende. Med 80 stk i menn elite og 20 i kvinner elite var norgestoppen godt representert i begge klasser. Værgudene slo til med sol og gode kjøreforhold, og etter den kalde opplevelsen i Lillesand for to helger siden var det deilig å stille til start i kort-kort! 

NC løypa er 71 km og går fra Sande til Konnerud. Rittet skiller tidlig ut de som har klatre-egenskaper til å kjøre hardt de første 15-20 min opp første grusbakke, og kan skape gode luker allerede her. Etter å ha slitt seg opp denne grusbakken opp til Kalmosetra og gjort unna gruspartiet som følger venter flere morsomme flytstier, som man i NC klassene får gleden av å kjøre to ganger (hurra). Fra Team Milsluker´n stilte vi manns-/ kvinnesterkt med Ola, Thorbjørn, Jeanette, Silje og undertegnede (Kristin).

 Vi starter med Ola, som med 6 sekunders margin gikk helt til topps på lørdagens ritt. Sterk kjøring! Her er hans rittrapport: 

 Rapport fra Ola: 

Følte meg ok fra start, men hadde det nokså tungt opp første bakke. Satt ok med i terrenget, og etter kontrollert kjøring uten så mye rykk og napp var jeg sammen med tetgruppen rett etter runding ut på 2.runden. Greg satte opp farten i et terrengparti etterhvert, og jeg hang med og kjørte hardt for å holde unna bakfra. Med 7-8km til mål fikk jeg luke på Greg i en utforbakke og kjørte hardt videre, men Greg kom seg opp igjen. Jeg klarte akkurat å holde hjulet da han støtet et par ganger, og i siste grusutforkjøring før de siste 100metrene på rulleskibanen støtet jeg på Greg og fikk et sekund eller to. Klarte å akselerere bra på slutten med bra pønsj, og veldig morsomt å trille først over mål!! 

 Dagens fakta: sykkel: Epic Sworks, Renegade 2.3 Control bakdekk og FastTrak 2.0 S-Works fordekk. Gjennomsnittswatt: 315; puls: ikke målt, men til tider veldig høy. 

Montebello

 Rapport fra Kristin (4. plass):

Jeg hadde en tøff sesongstart for to helger siden i Lillesand, etter altfor mye jobbing og minimalt med trening i ukene før. (Av og til går det bra å kombinere jobb og konkurranser, av og til går det altså IKKE bra.. 😉 Men etter to bra treningsuker før Montebellorittet følte jeg formen begynte å komme seg. Jeg hadde som mål for rittet å komme inn på ca samme tid som jeg hadde i 2013, da jeg vant dette rittet foran Hildegunn og Mari.

Starten var grei, men jeg skjønte fort at jeg ikke hadde det ekstra giret inne til å holde farten til Hildegunn, Borghild og Mari i den første grusbakken denne dagen.. Jeg la meg på en 4. plass og kjørte mitt eget tempo. På toppen av bakken så jeg at Silje var tett i ryggen min, og vi benyttet anledningen til å kjøre sammen gjennom gruspartiene som fulgte – bra samarbeid!  Mistet Silje i første terrengparti og prøvde å jage Mari som lå på 3. plass. Men det ble kjørt fort i front, og gapet ble vel heller større.. Det ble at jeg kjørte i ensom majestet på 4. plass hele rittet. Silje og Elisabeth jagde like etter men jeg klarte å holde komfortabel avstand. Kom inn 20 sekunder saktere enn for to år siden, og hadde det gøy underveis – alt i alt godt fornøyd. Og respekt til trioen i front som har kjørt raskt i år! 

 montebello_kristin

 Dagens fakta: Var veldig komfortabel på Epic Sworks´en min på dette rittet, gøy å kunne kjøre på litt og stole på sykkelen i utforkjøringene. Er veldig fornøyd med justeringene gjort hos Petter Gustavsen hos Sykkeltilpasning. Var f.eks. overrasket over hvor godt jeg liker byttet til -30grader stem, satt på siden jeg er ganske kortvokst.  Kjørte også med Renegade 2.3 Control bakdekk og FastTrak 2.0 Sworks fordekk, fungerte veldig bra. Gjennomsnittswatt 225.  

 Silje kom inn på en respektabel 6. plass, kun 2 min etter Elisabeth Sveum på 5. plass. Torbjørn kom inn på 7. plass, drøye 4 min bak Ola. Sunniva Dring, som også er tilknyttet Milsluker´n Sport (og har hatt Ola som trener iår i bladet Terrengsykkel sitt treningspanel) kom på en sterk 7. plass og viser igjen at hun kan bli farlig denne sesongen 🙂 

 …og Jeanette punkterte dessverre på første terrengparti, hadde glemt umbraco for å få av bakhjulet og måtte kaste inn håndkleet. Tipper hun velger Specialized Epic´en med integrert umbraco i ramma på neste ritt.. 🙂

 Takk til support-gjengen for kjempebra support i løypa, og til alle glade Milslukere og andre vi møtte underveis i rittet!  

Neste på planen er Terrengsykkelrittet neste helg – vi gleder oss!! 

Hilsen Kristin 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.