Kategorier
Blogg Konkurranse Langrenn Smøring Team Milslukern

Zeroskirapport fra Ambassadør Fleischer

Som medlem av NSR, Norske Studenters Roklub på Bygdøy, ble jeg som seg hør og bør også i år invitert til å delta på Roerlangrennet i Sørkedalen.

Herrer Elite senior 20 km fra stadion ved Sørkedalen Idrettsforening, og 4 runder av 5 kilometer. Ok da, jeg skal stille til start sammen min langrennsmakker Peder Myhre, som dere årvåkne lesere stiftet bekjentskap til gjennom min rapport fra årets Grenaderen. Poenget med denne lille rapporten er den fantastiske gleden ambassadøren hadde med valg av ski. Rennet fant sted på søndag 1 mars, og værmeldingene i forkant spådde rundt null grader og snø. Jippi – det blir Zeroføre! Med ett par ski satte vi kurs mot Sørkedalen, og der ble vi møtt av masse snø – våt og fin. Litt flytende Cera i rubbesonen, og vips fløy vi opp bakkene med et feste som mest minnet om følelsen når du går rulleski diagonalt – ekstremt og helt rått. I tillegg hadde vi en enestående god glid.

Vi driver jo med salg, så oppfordringen til de av dere som ennå ikke har stiftet bekjentskap med disse skiene; løp og kjøp! Med de siste vintrene friskt i minne, møter vi kanskje oftere den våte tunge sneen? Jeg skal være forsiktig med å komme med statistiske værobservasjoner, men benytter heller anledningen til å skryte av Milslukern og butikkens bugnende utvalg av rubbski (eller Zeroski). Det er kjempegøy å ha gode ski på et tradisjonelt utfordrende føre.

Avslutningsvis kan jeg opplyse om at Roerlangrennet har lang tradisjon, og er et arrangement i regi av Oslo Rokrets. I god gammeldags ånd er det gratis, og stemningen er meget avslappet. I roing er det ofte mye kniving klubbene mellom om antall deltagere de klarer å stille, og hvilken klubb som tok flest førsteplasser. Roing har mange likhetstrekk med langrenn, da det er en stor kapasitetsidrett, og kanskje enda mer nå i nyere tid da den moderne langrennsløperen gjerne vil ha litt større muskler enn før. Roere er kjent for å bruke mye tid i sine klubbers vektrom. Undertegnede er for eksempel absolutt ingen roer, men jeg trener styrke i vektrommet til NSR. Så da vet dere det.

På bildet er jeg flankert av vinneren av årets Roerlangrenn, Peder Myhre fra NSR (og min klubbkamerat). Han satte for øvrig løyperekord, med tiden 1.02.56 på 20 kilometer – og da gikk han sammen med meg på førsterunden og peste meg. Irriterende type altså-)!!

Ambassadørhilsen Martin Fleischer

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.