Kategorier
Blogg Langrenn Uncategorized

Test: Madshus Nano Carbon Classic

På slutten av sesongen har jeg testet en god gammel traver med noen bra oppgraderinger. Trenger du nye skisko til Påsken? Da kan det være lurt å lese denne testen.

Madshus klassiske sko har i flere år vært godt likt av mange. Sett utifra passform så passer Madshus veldig mange føtter, men på tidligere modeller har det vært noen problemer med holdbarhet. Så hvordan er de nye Madshus Nano Carbon Classic?

For å starte med hva Madshus selv skriver om skoen:

«Nano Carbon Classic har færre materiallag, og resultatet er en enda lettere skisko som er mer bevegelig der du trenger det mest. Skoen har færre sømmer og bedre overgang mellom overdelen og underdelen slik at foten holdes trygt på plass i skoen og gir perfekt kontroll og direkte kraftoverføring. Softshellkonstruksjonen uten PVC gjør Nano Carbon Classic maksimalt pustende og vannavstøtende, den former seg etter foten og sørger for at foten er tørr og god selv med høyt aktivitetsnivå.» Hentet fra Madshus.no

I bruk:

Det er svært få (ingen) andre sko jeg hadde turt å ta min første test tur i på renn. Men det var jeg ikke redd for med Madshus skoen. Man kjenner at det er en god sko uten noe press her eller der i noe form. Samtidig vet jeg jo at veldig mange som sliter med skisko i butikken ofte ender opp med Madshus.

Dette er en Racingsko, men den er likevel ikke like racing som Alpina og Rossignol sine toppmodeller. Dette er på godt og vondt. Man får ikke den like tighte og gode skifølelsen. Men samtidig blir det sjelden feil og man holder seg varm og tørr i Madshus-skoen.

Noe annet som er veldig bra med Madshus-skoen er fleksen i sålen. Dette er den skoen jeg har prøvd som er desidert jevnest i fleksen i sålen. Det er veldig lite motstand og det er ingen antydning at det er «knekkpunkter» under sålen. Veldig behagelig å gå med.

Når det gjelder det jeg startet med, nemlig at Madshus tidligere har hatt problemer med holdbarhet så har de fikset det på årets støvel. Sømmene er bedre og det viktigste er at materialet nærmest skisporet er byttet til et mye mer slitesterkt materialet. Jeg har den gamle skoen også og det er enorm forskjell. Under ser du forskjellen (gammel øverst, ny under):
Skjermbilde 2015-03-25 kl. 22.13.45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skjermbilde 2015-03-25 kl. 22.06.06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alt i alt er dette en veldig god skisko som passer et veldig bredt spekter av skiløpere. For de som vil ha en skikkelig tight racing sko så finner man andre sko som er bedre, men det er en veldig varm og god sko som passer de fleste føtter. Men det kan være lurt å gå opp 0,5 til 1 størrelse fra hva man pleier å ha da de er litt små.

Pris:3099,- PÅ tilbud nå til kr 2169,-

Nettbutikk: Milslukern.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.