Kategorier
Blogg Tester

Løping på glatta, Sarva Xero.

I høst og dessverre helt frem til nå har det vært forhold for løping i marka, men ikke uten skikkelige piggsko. Jeg har vært så heldig å få testet Sarva Xero, en lett fulldempet piggsko. Så hvordan fungerte den i bruk?

For å starte med det mer tekniske:

  • Fulldempet (Urethane i hel og fremfot)
  • 19 stjerneformede stålpigger. De fleste piggene er i ytterkant av sålen.
  • Vindtett og vannavstøtende (ikke vanntett)
  • 9 mm drop
  • Ca 275 gram pr sko.

I bruk:

Jeg har fått testet denne skoen på alle mulig fører og har ganske så mange mil på de nå. Så velger å gi en liten bedømming ut i fra de forskjellige førene jeg har brukt de på. Men felles for alle turene er at løpsfølelsen er fantastisk til å være en piggsko. Selv om den er lett og med forholdsvis lite drop så er det overaskenes bra demping i skoen. Selv sliter jeg med vonde knær når jeg løper en del. Særlig med piggsko da det røsker litt når du setter ned foten. Dette i kombinasjon med hard såle gjør at jeg ikke får løpt så mye, det derimot har ikke vært noe problem med Sarva skoene. Faktisk har jeg helt opp i 5 løpeturer i uken uten store problemer (mye til å være meg). Hvordan har de fungert på forskjellige fører?:

Høstføre: Med høstføre mener jeg da det fortsatt er gjørmete, men isen har begynt å komme her og der. På dette føre er kanskje der skoen har vært råest. For gummien i kombinasjon med piggene gjør at man har et utrolig bra grep på våte/glatte stier. I tillegg er skoen såpass lett å løpe med at man ikke tenker over piggene. Det bare sitter helt fantastisk bra. Selv om skoen ikke er vanntett er ikke dette noe jeg har savnet. For når det er vått så blir man våt uansett sko da vannet kommer ned i skoen uansett.

Noe annet som er bra når man løper i skogen er at det er pigger i ytterkant rundt hele. For i skogen hopper man litt fra rot til rot o.l. Da er det en kjempe fordel å ha pigger der man lander.

Vinterføre: Dette føre er det jeg har brukt de mest på, is med tynt snølag oppå. Også her fungerer  skoen fantastisk og selv med snø kommer piggene ned i snøen/isen. Dette fordi skoen har ganske åpent mønster og piggene sitter ytterst på små gummi-«knotter». Da føltes piggene lengre enn de faktisk er og det fungerer utrolig bra på is med snø.

Blank is: Dette er føre skoen er dårligst på. Det fungerer jo utrolig mye bedre enn ingen piggsko. Men det som er fordel når det er snø oppå isen føltes som en bakdel på blank is. For piggene føltes litt myke ut i forhold til en del andre piggsko. Så når man lander så er det en liten ekstra bevegelse i skoen hver gang man lander og sparker i fra. Ikke noe stort problem men skal man løpe lenge på blank is så løper man litt ekstra anstrengt.
DSC_0072

 

Konklusjon: Alt i alt har det vært en knall piggsko som også egner seg godt til høst/vår løping som løping på vinterføre. En annen ting som har imponert meg er at pigger, såle og skoen i seg selv virker veldig solide. Jeg var litt redd for at en så lett piggsko skulle gå fort i stykker, men selv om jeg har brukt den ekstra hardt kan man knapt se at den er brukt.

Pris: 1600,-

Nettbutikk: Sarva Milslukern.no

19 stjerneformede stålpigger.
19 stjerneformede stålpigger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.