Kategorier
Blogg Kajakk

The Russian – Scandinavian Kayak Expedition 2018 – test av kajakk

Milslukern, har sammen med sine leverandører, P&H Sea Kayaks, Kokatat og Werner padle, besluttet å støtte The Russian – Scandinavian Kayak Expedition 2018 med utstyr.

Erling og jeg starter 2 mars fra Oslo kajakklubb på en 7500 km lang tur som skal bringe oss rundt Sverige, over til – og langsmed Finland til St Petersburg. Derfra går turen over Ladoga- og Onega-sjøene, før vi gjennom Kvitsjøkanalen kommer opp til Kvitsjøen, drar rundt Kola-halvøya før vi padler hjem igjen langs kysten av Norge, slik at vi er tilbake til OKK 1 oktober. Det vil komme en egen blogg i slutten av januar/begynnelsen av februar.

Vi har på denne turen valgt å benytte det utstyret vi gjennom mange år har benyttet, slik at vi vet at det er velprøvd og velfungerende . Enda morsommere er det at dette er utstyr som føres på Milslukern.

 

To glade gutter i sine nye båter med ny Kokatat Storm Cag

I dag var vi ute og testet våre nye kajakker som ankom fra P&H Sea Kayaks i forrige uke. Selv har jeg hatt en P&H Cetus HV (https://www.milslukern.no/product.html/ph-cetus-hv-ny-design)  som jeg har brukt  50-60 dager i året siden 2011. Nå er det morsomt med en helt ny en !! Denne som er vakumstøpt i Carbon/Kevlar, er mye letter enn tidligere og skal også være stivere og mer robust.  Den var en drøm på fjorden!

 

 

For de av dere som leste Milsslukerbloggen fra turen vår 1 mars ifjor, leste  dere at vi ble noe nedkjølt i motvinden over fra Horten til Tofte. Denne gangen hadde vi fått en Kokatat Storm CAG (https://www.milslukern.no/product.html/kokatat-storm-cag), som er en vanntett overtrekksjakke/sprutrekk som man enkelt tar utenpå tørrdrakt, redningsvest og spruttrekk. Den lager et ekstra lag som beskytter mot vinden og gir et ekstra (varmende) luftlag. Helt fenomenalt ! Jeg har aldri følt meg så varm på en vindfull vinterdag i kajakk !

Eskimorulle

Jeg har tidligere skrevet på bloggen her at det er viktig å trene på redningsteknikker, slik at dette sitter om uhellet skulle være ute. Det gjorde vi i dag også, litt rulleteknikk og kameratredning. Det er aldri feil å praktisere dette. Vel tilbake i OKK, fikk skylt utstyret i en varm dusj.

 

Kameratredning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.