Kategorier
Blogg Løp Tester

Vest – et overflødig eller nyttig supplement til treningsgarderoben?

Går man noen år tilbake var vest mer eller mindre et fraværende plagg innen innen treningstøy, mens nå finnes de i de fleste varianter; tynne, tykke, varme, vindtette eller begge deler. De kommer i utallige stoffkvaliteter og farger, men hvor funskjonelle er egentlig en treningsvest?

Jeg har brukt vest noen år, mer eller mindre hele året, og opplever definitivt at vest er et godt supplement til treningsgarderoben. Den utfyller treningsjakken på mange måter. Når jakke er litt for varmt, kan vest være et godt alternativ for noe beskyttelse mot vær og vind, samtidig som den ventilerer mer. På kalde dager, spesielt på vinterstid, kan vest være godt å ha som et ekstra isolerende lag utenpå treningsjakken.

Jeg har denne våren og sommeren testet ut Option vest og Confidence jakke fra Bjørn Dæhlie. Dette er i utgangspunktet plagg som passer innenfor de samme sesongene; vår, sommer og tidlig høst.

 

 Skjermbilde 2016-09-04 kl. 10.01.28
 Skjermbilde 2016-09-04 kl. 10.01.52
ProduktnavnBjørn Dæhlie Vest OPTION WBjørn Dæhlie Jacket CONFIDENCE W
TestperiodeMai – September 2016Mai – September 2016
PassformSmal og figursydd uten at den sitter for tett til kroppen. Stoffet er svært elastisk som gir god bevegelsesfrihet. Lengden går godt under hoftekammen i front, litt lengre bak. Tett og god høyde på halsen.Figursydd jakke uten linning nederst, gjør at den er litt løs rundt hoftene. Men generelt en god passform med mye elastisitet. Veldig lett, og man merker nesten ikke at jakken er på. Tett og god høyde på halsen.
Tekniske egenskaperVindtett stoff med litt hold gjør at den gir litt varme, og mesh i ryggen gir god ventligering. Mye reflekser foran og bak. Liten, romslig glidelåslomme nederst på høyre side av ryggen.Jakken har det samme, vindtette, lette stofftet i hele plagget og pusteegenskapene er gode, og oppleves kjørlig. Den har en romslig glidelåslomme på venstre bryst.
BruksområdeAllsidig plagg til løping, sykkel, rulleski og ikke minst sommerski.Jakke til løping og rulleski på vår, tidlig høst og de kaldeste sommerdagene med litt vind i luften.
KonklusjonPersonlig er jeg svært glad i vest som plagg, den gir beskyttelse og varme nettopp på overkroppen hvor man lettest blir kald. Samtidig gir den mer bevegelsesfrihet enn en jakke. Denne vesten er perfekt for bruk på vår og tidlig høst, gjerne med en lang super eller ull under. Alle refleksene, i tillegg til den «knashe» rosa fargen, gjør deg godt synlig i trafikken.Dette er en jakke, men den føles mer som en genser når du har den på. Det kommer av elastisiteten som gir en enorm bevegelsesfrihet, i tillegg er den vindtett som gir et bredere bruksområde enn en genser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.