Kategorier
Blogg Løp Tester

Test: Adidas Adizero Takumi Sen Boost 3

I vår har jeg hatt gleden av å teste løpeskoen Adidas Adizero Takumi Sen Boost 3 som hovedsakelig er beregnet for konkurranse og intervalltrening. Adidas beskriver modellen som en «ypperlig modell for lange raske løpeturer og gateløp opp til maraton». Jeg har testet skoen på asfalt og grus, både under intervalltrening og langkjøring.

Først litt om modellen:
Adidas Adizero Takumi Sen Boost 3 er en helt ny modell og den letteste av Adidas sine konkurransesko. Denne asfaltmodellen inneholder, i likhet med mange av Adidas sine modeller, Boost-materiale i mellomsålen som skal gi ekstra spenstig og responsiv støtdemping. Skoen veier kun 180 gram og er dermed én av de letteste konkurranseskoene på markedet.

Videre er modellen hovedsakelig beregnet for personer med et «nøytralt» fotisett. Skoens lave dropp på 6 mm skal bidra til å sikre et naturlig løpesteg. I yttersålen har skoen Continental-gummi og et grovt mønster med gripeknotter som skal sørge for ekstra gripeevne og løpsfølelse.

Modellen er best egnet for kortere distanser opptil 10 km, men kan også benyttes for lengre distanser helt opp til maraton.

I bruk:
I likhet med mange andre av Adidas sine modeller, synes jeg at Adizero Takumi Sen Boost 3 har en svært god passform. Skoen passer min fot godt, den sitter behagelig rundt forfot, vrist og hæl, og jeg har ikke opplevd problemer med gnagsår eller andre ubehag.

Gripeknottene i yttersålen bidrar til at skoen har meget god gripeevne på asfalt og grus, uavhengig om underlaget er tørt eller vått.

Videre synes jeg at modellen gir en god løpsfølelse og respons når jeg løper. Jeg merker riktignok at modellen har noe redusert støtdemping og stabilitet, men siden dette er en lett konkurransesko, er det naturlig at den lave vekten går på bekostning av demping og stabilitet.

Basert på testingen, er min erfaring at modellen egner seg best for intervalltrening og konkurranse, både på grus og asfalt. Personlig ville jeg brukt denne konkurranseskoen for distanser opptil 15 km, mens for distanser tilsvarende halvmaraton og maraton, ville jeg brukt en konkurransesko med noe bedre demping, eksempelvis Adidas Adizero Adios Boost 2. For lange løpeturer og mengdetrening, anbefaler jeg andre modeller med bedre demping og stabilitet.

Adidas Takumi Sen Boost 3 - 2

Fakta om modellen:
Pris:    1500,-
Lest:   Unisex
Vekt: 180 gram
Mellomsåle: 22.45/16.45mm
Løper: Nøytral

Konklusjon:
Totalt sett er jeg veldig fornøyd med Adidas Adizero Takumi Sen Boost 3. Modellen er meget lett og en ypperlig konkurransesko. Skoen gir en god løpsfølelse, den har god gripeevne, i tillegg til at den fungerer utmerket både på asfalt og grus. Modellen passer best for konkurranse og intervalltrening.

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.

Ett svar til “Test: Adidas Adizero Takumi Sen Boost 3”

Hei! Jeg har nettopp kjøpt disse skoene og ifølge løplabbets nettside står det at de ikke bør brukes på grus pga den tynne sålen. Hva mener du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.