Kategorier
Langrenn Team Milslukern

Vester-Gyllen rapport fra Ole Klodrik Fagerli

I helgen har det vært masse seedings-renn til Birkebeinerrennet. Jeg som mange andre har gjort mitt forsøk på å komme opp en pulje.

Selv har jeg aldri vært med på Vester-Gyllen før men hadde hørt 2 ting! Det passer meg bra og bruk en del krefter i starten for det strekker seg veldig så kom langt frem. Særlig det siste tipset hadde jeg store planer om å ta i bruk. Etter smøre-fadesen min i Stensfjellrunden var jeg skikkelig forberedt denne gangen. Å bli glidd i fra av alt som hadde ski på bena er ikke spes stas når man jobber i Norges beste ski butikk. Så til helgens renn hadde jeg med meg 3 par topp-preppa ski. Ett med voks, ett med klister og en nødløsning når alt annet går addundas, ett med teip!

Etter litt testing tok jeg kjangs på klister-paret selv om teip-paret var vel så gode faktisk. Alt lå til rette for å gå halvfort på ski. For å gå helfort må man som kjent være bra på ski og selv om utstyr hjelper mye blir man aldri helrask uansett pga utstyr. Jeg nevner i fleng:

  • Kliss nye 2016 Fischer ski
  • De smootheste klassisk skoene på markedet (Rossignol)
  • Gliding tips fra sliperguru hos oss
  • Festetips fra Norges beste skiplukker Aslak
  • Første linje ved siden av Østensen og Callesen
  • Så mye Fluor under skia at det var glatt for de som gikk bak også.
  • Klisteret ble lagt med Aalands klisterpensel (NÅ snakker vi;-))

Og de nye Fischer skia var raske, for raske! For i første sving klarte jeg ikke å svinge så brått som man måtte. Så før jeg viste ordet av det var jeg han tynne idioten som ikke kan gå på ski. Så jeg og en kar til lå altså igjen i første sving mens resten av gjengen dundret inn i skogen. Hadde mest lyst til å snu med en gang. Jeg var hvertfall sjukt dårlig til å følge tipset om å komme langt frem.

Så når jeg først kom på beina var det bare å jakte seg fremover i feltet. Heldigvis hadde jeg veldig bra ski. Så kunne hente igjen en del nedover og faktisk kjøre fra en del i front. Det var en veldig positiv overraskelse. Jeg hadde aldri gått på skiene før så alltid kult når kliss nye ski glir bra. Med litt jobbing da kan de fort bli veldig bra. Men  jeg ble nok litt overivrig i jakten for fikk det litt med 10km igjen, men det ble en knall bra økt tross alt. Selv om det ikke ble sånn jeg hadde håpet. Men har ingen andre å skylde på så for holde meg på bena neste gang.

Fischer 2016:

Dette var første gang jeg gikk på disse og er overasket over hvor gode de var å gå på og ikke minst hvor bra de gled. Jeg gikk på Speedmax plus ski som har vært en ski som spriker veldig. Men en del av skiene vi nå har i butikken er bedre enn det har vært på plus skien til Speedmax. Alt i alt et veldig godt førsteinntrykk av de nye skiene.

Smøring:

Jeg hadde ganske så bra klaff på dagens føre så kan dele med dere hva som ble brukt.

Slip: MK Hvit med 1 mm rett rill på bakski.

Glid: Vauhti LF Race Grønn, Swix hvit marathon og på topp Ski Go CM 10 kloss.

Feste: Swix KB 20 spray, Rode Violett Special og med Vauhti 50/50 mix klister på topp. Dette kapslet inn med Hydrex. Var stor forskjell når jeg testet dette med og uten Hydrex.

 

Hilsen

Team Milslukern syklist Ole Klodrik Fagerli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.