Kategorier
Blogg Tester

Test av Tine YT Sportsdrikkpulver

I vinter har jeg testet Tine YT Sportsdrikkpulver. Tine YT satser for fullt inn mot sportsbransjen og har lansert et helt nytt sportsdrikkpulver som er utviklet i samarbeid med ernæringsavdelingen ved Toppidrettssenteret. YT Sportsdrikkpulver selges nå eksklusivt hos Milsluker’n Sport og videre presenteres testresultatene.

Hensikten med Tine YT Sportsdrikkpulver er å redusere dehydrering og lavere prestasjonsevne ved fysisk aktivitet. Krevende fysisk aktivitet over én time bidrar til at kroppen mister væske og elektrolytter som bør erstattes under økten. Tine YT Sportsdrikkpulver skal bidra til å opprettholde ytelsen og forbedre opptaket av væske under lange og harde treningsøkter.

Tine YT Sportsdrikkpulver kommer i appelsinsmak og nøytral smak. Jeg har testet produktet med nøytral smak og jeg synes smaken er ok. Én eske med sportsdrikkpulver gir til sammen 10 liter sportsdrikk. To skjeer blandes ut med en halv liter vann. Måleskje følger med. Jeg har ikke fått mageproblemer når jeg har testet produktet, hvilket er positivt. Sammenlignet med andre sportsdrikker føler jeg riktignok at blodsukkernivået har svingt noe mer ved bruk av Tine YT Sportsdrikkpulver. Jeg føler at blodsukkernivået stiger raskt etter inntak, før det faller igjen etter en stund og jeg trenger påfyll av mer drikke for ikke å føle meg «tom». Riktignok tror jeg ikke at dette har vært hensikten til Tine og Toppidrettssenteret, og det kan derfor være andre faktorer som har spilt inn.

Konklusjon
Tine YT Sportsdrikkpulver er et godt sportsdrikkalternativ under trening og konkurranse. Sportsdrikkpulveret har ikke ført til mageproblemer under testing, men jeg har hatt en følelse av at blodsukkernivået har variert noe mer underveis i øktene sammenlignet med bruk av andre sportsdrikker.

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.